trešdiena, 2014. gada 14. maijs

Prezidentu klubs #3

Iesildoties darbam. :))

Laiks steidz ašiem soļiem, un visbeidzot klāt ir arī pēdējais šī mācību gada Prezidentu klubs ar tā galveno jautājumu - vai nepieciešams pagarināt skolēnu mācību gadu?

14.maijā prezidentiņi jau trešo reizi pulcējās, lai apspriestu dažādus jaunumus un plānus. Šīs sanāksmes ietvaros tika apskatīts RSD IZK (Izglītības un zinātnes komitejas) šī gada darbs un atskaite, kā arī sniegti prezidentu ierosinājumi nākamā gada IZK darbam semināru, konferenču un Prezidentu klubu plānošanā.
Nākamais punkts dienas plāna bija diskusija par pēctecību pašpārvaldēs un to, kā vecajam prezidentam visefektīvāk nodot informāciju savam pēctecim.
Apspriedām arī sasāpējušo jautājumu par pasīvo pašpārvalžu biedru iesasiti darbā, kā rezultāta nonācām pie secinājuma, ka ne vienmēr tas labākais risinājums ir mēģināšana iekļaut šos neaktīvos dalībniekus kolektīvā, citreiz krietni labāks izrādās variants par biedru atskaitīšanu no pašpārvaldes. Ir ko padomāt, draugi.. ;)
Tiek apspriests iespējamais mācību gada pagarinājums.
Un visbeidzot, Prezidentu kluba kulminācija - jautājums par mācību gada pagarināšanu. RSD pārstāvji 15.05. dodas uz Latvijas radio, lai pārstāvētu skolēnu viedokli šajā jautajumā, tādēļ viņus interesēja mūsu domas un argumenti. Diskusijas rezultātā nonācām pie vienota secinājuma - mācību gads NAV jāpagarina, jo tas nesamazinās skolēnu slodzi; neatvieglos skolotāju darbu; radīs vispārēju neapmierinātību; skolēnu atzīmes mācību gada beigās pasliktināsies; šāds lēmums neatrisinās šī brīža izglītības sistēmas problēmas.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru