trešdiena, 2013. gada 2. oktobris

Akcijas "Nosargāt brīvību" noslēgums!

Kā jau katru gadu, 4.oktobrī norisinās Pasaules dzīvnieku aizsardzības diena, kur dzīvnieku īpašnieki īpaši palutina savus mīļuļus un cilvēki, kuriem nav mājdzīvnieku, palīdz patversmē nonākušajām radībiņām vai izdara kaut ko citu īpašu dzīvnieku labā.

Arī Mūsu skolas skolēni nesēdēja rokas klēpī salikuši, bet izveidoja īpašu akciju "Nosargāt brīvību", kas palīdzētu patversmē nonākušajiem suņiem un kaķiem.

Akcijas laikā Mēs kopīgiem spēkiem savācām 14(!!) pilnus maisus ar dažādām segām, spilveniem, avīzēm un mantiņām. Kā arī saziedojām 24,30 Ls patversmes vajadzībām. Malači. :))

Nākamajā dienā pēc akcijas noslēgšanās Mēs apkopojām visas saziedotās mantas un devāmies ceļā uz patversmi "Dzīvnieku draugs", kur mūs jau gaidīja jauki cilvēki, kas Mums piedāvāja paskatīties, kādi dzīvnieki uzturas šajā patversmē.

Šeit Mēs sastapām tik daudz jauku, mazu radībiņu, ka bija pat žēl no viņiem atvadīties.

Pie kaķu krātiņiem Mēs pavadījām visvairāk laika, jo viņi paši nāca mums pretī un glaudās klāt. Mums arī bija iespēja iedot vārdu kādam kaķim-jaunpienācējam. Mūsu izvēles, kā jau gudrām un zinošām meitenēm, bija Atēna (gadījumā, ja kaķis būtu meitene) un Sokrāts (gadījumā, ja kaķis būtu puika).

Mums arī pastāstīja par brīvprātīgo darbu, ko var veikt, ja grib iesaistīties un palīdzēt šīs patversmes iemītniekiem. Tātad, viss, kas ir jāizdara ir jāiziet speciāls sagatavošanās kurss, lai Tu būtu spējīgs apieties ar šiem pūkainajiem. Kad kurss ir iziets, Tu vari nākt ar viņiem spēlēties un vest pastaigās cik vien Tev pašam kāro. :))

Mums ciemošanās laikā bija arī izdevība izvest pastaigā divas suņu meitenītes - Greisu un Teriju. Varam droši teikt, ka pēc šīs jautrās un aktīvās pastaigas visas 12 bijām patīkami nogurušas. :))


Ja arī Tu vēlies apskatīt patversmē mītošos dzīvniekus, tad vari apmeklēt šīs patversmes mājaslapu  http://www.dzd.lv/new/?w=main

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru