trešdiena, 2012. gada 28. novembris

Jaunie Rīgas Sargi

Nu jau par tradīciju ir kļuvusi arī piedalīšanās par godu 11. novembrim veltītajā pasākumā - Jaunie Rīgas sargi: Latvijas hronikas.

Šogad šajā pasākumā piedalījās veselas 2 skolēnu domes un citu aktīvistu veidotas komandas 6 cilvēku sastāvā katrā (3 zēni un 3 meitenes) un, protams, mūsu SD pārstāvji bija redzami arī brīvprātīgo lomās. :)
Spēles galvenais mērķis ir izprast Brīvības cīņu nozīmi un notikumus, kā arī savu valsts vēsturi. Katrs no komandas dalībniekiem tiek apmācīts kādā no sešām disciplīnām. Tajā pašā dienā visas komandas piedalās misijā „Nosargā Latviju”! Misijas laikā komandai tikko apgūtās prasmes un zināšanas ir jāliekt lietā, lai varētu veikt konkrētus uzdevumus un izdzīvot brīvības kauju dalībnieku cīņas, kādas notika, kad jaunās valsts bruņotie spēki cīnījās, lai nosargātu jaundibināto Latvijas Republiku pirms vairāk nekā 90 gadiem.
SD komanda 25. keksiņu bataljons otrajā kārtā Rīgā ieguva 3. vietu, kas nodrošināja ceļu uz finālu Cēsīs. Cēsīs bija sapulcējušās 20 stiprākās komandas no visas Latvijas. Pēc spraigām cīņām 25. keksiņu bataljons tomēr ieguva 4. vietu, tikai nieka 0,8 punkti pietrūka līdz 3. vietai, bet tas nekas, gan jau tiksimies tur nākošgad!
Lāpu gājiens caur Cēsīm
Pasākuma noslēgumā, pēc apbalvošanas, visi interesenti varēja doties patriotiskā lāpu gājienā cauri Cēsīm.
25. keksiņu bataljons  
Pankūciņu vienotības maršs

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru