svētdiena, 2017. gada 26. marts

Rīgas Skolēnu domes kopsapulce “Tavs gājiens”

Rīgas Skolēnu domes kopsapulce “Tavs gājiens”






Š.g. 23. februārī, Rīgas 84. vidusskolā (15.30 – 19.30) notika Rīgas Skolēnu domes kopsapulce ar nosaukumu „Tavs gājiens”, kurā piedalījās dažādu Rīgas skolu aktīvisti un pašpārvalžu dalībnieki, kā arī RSD valdes locekļi un komiteju vadītāji. Piedalījāmies arī mēs un šajā interesantajā pasākumā mūsu skolu pārstāvēja Žans Matjuškovs no 11.a klases.

Sapulces sākumā, jauniešiem bija iespēja iepazīt RSD no vēsturiskā un tagadējā skatupunkta, aplūkot padarīto darbu, nākotnes plānus, kā arī personīgi iepazīt cilvēkus, kas pārvalda visu RSD darbību. Visiem, kas ieradās uz šo pasākumu bija iespēja arī nobalsot par jaunā, labotā RSD nolikuma pieņemšanu, kas tika pieņemts ar vairākuma pārsvaru. Tad sekoja neliela tējas pauze, kurā katrs varēja pamieloties pie apaļā galda 

Otrajā pasākuma daļā liela uzmanība tika pievērsta skolu pašpārvaldēm. Jaunieši tika sadalīti 4 darba grupās kopā ar kādu no RSD komiteju pārstāvjiem un šajā brīdī viss pasākums vairs nelikās tik formāls. Katrs īsumā izteicās un pastāstīja par savu skolēnu pašpārvaldi un tās darbību – mīnusiem un plusiem tajā. Tādejādi katrs dalījās ar savām domām un bija gatavs uzklausīt tās no citiem. 

Radās daudz jaunu ideju un priekšlikumu, kas bija saistītas ne tikai ar skolēnu pašpārvaldēm, bet arī par to, kā mēs paši varam uzlabot pašpārvalžu darbību. Vēlāk katras grupas darbs un idejas tika prezentētas, lai tās pastāstītu citiem.

Mani patīkami pārsteidza, cik atklāti un godīgi bija visi cilvēki šī pasākuma ietvaros, katrs no tiem bija visdažādāko ideju pārpilns un drosmīgs, lai tās izteiktu. Kā arī pasākuma laikā es sarunājos ar daudziem jauniešiem no dažādām skolām, lai radītu viņiem labu mūsu skolas tēlu un vienoties par jebkāda veida sadarbību, kas noteikti realizēsies tuvākajā nākotnē, lai veidotu dažādus jaunus starpskolu pasākumus un sadarbības plānus.

Beigās sakot, šis pasākums man patika no visiem aspektiem, jo no tā tika aizgūta liela iedvesma un idejas, lai padarītu mūsu pašpārvaldes darbu vēl ražīgāku. Kā arī apmeklējot to, es izmēģināju kaut ko jaunu, jo iepriekš šāda tipa pasākumos neiesaistījos un neapmeklēju viņus. 

Es nedaudz pilnveidoju sevi, kļuvu pārliecinātāks un uzzināju daudz ko jauna, un man ir gandarījums, ka man bija dota iespēja pārstāvēt savu skolu.


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru