svētdiena, 2017. gada 26. marts

“Līdzdalības aģentu” tikšanās

Līdzdalības aģentu” tikšanās

Projekta “Par mani – kopā ar mani” ietvaros, š.g. 28. februārī, (13.00 – 17.30)
Rīgas jauniešu centrā ”Kaņieris” notika jauniešu tikšanās ar Latvijas Bērnu Labklājības Tīkla pārstāvjiem, kurā piedalījās mūsu skolas skolēni – Žans Matjuškovs un Evelīna Viktorija Smirnova no 11.a klases.

Šis projekts tika veidots ar mērķi, lai iesaistot bērnus kā, tā saucamos, ”līdzdalības aģentus” veidot pozitīvu, draudzīgu un zināšanu ieguvei atbilstošu vidi sākumskolas klasēs (2. – 3. klases). Šī tikšanās bija kā ievads visai projekta darbībai, kura notiks līdz š.g. 1. septembrim. Tās laikā mums sīkāk pastāstīja par pašu projektu, labākām iespējām kā to realizēt arī mūsu skolā un piedāvāja daudzas iespējas kā pilnveidot savas prasmes un spējas uzdevumu veidā. Kā arī tējas pauzes laikā mūs visus cienāja ar tēju un cepumiem, kuri bija ļoti garšīgi :)

Visas tikšanās garumā mēs dalījāmies savās domās par situācijām savās skolās, kas notika neformālos apstākļos. Gandrīz katrā uzdevumā mūs dalīja jaunās grupās, kas lika man justies brīvi, bet tajā pašā laikā arī koncentrētam darbam. Jaunieši, kas bija ieradušies uz tikšanos bija ļoti draudzīgi un atklāti, un mums bija ļoti patīkami sastrādāties ar katru viņiem, jo tie bija mērķtiecīgi noskaņoti un gatavi paust savu viedokli. 

Neskatoties uz šo neformalitāti, saruna bija par tiešām svarīgām lietām, jo tās laikā mēs uzklausījām projekta vadītāju priekšlikumus par problēmām skolās sākumskolas klasēs, kā arī apguvām dažādas metodes, sarunu un spēļu formā, kā ar šiem bērniem strādāt skolā, saprast tos un palīdzēt nostāties uz pareizā dzīves ceļa. Pēc pasākuma arī piedāvāja iespējas apmeklēt dažādus ārpusprojekta pulciņus un arī pieteikties brīvprātīgajam darbam, par kuru arī pastāstīja vairāk.




Kopumā, mums šis pasākums likās izdevies, un tā ir lieliska iespēja ieviest kaut ko patiešām vērtīgu mūsu skolā, lai darītu tai labumu, jo bērni ir mūsu nākotne, tāpēc ir jārūpējas, lai viņi top par gudriem un kārtīgiem cilvēkiem. Un mēs noteikti turpināsim savu iesaistīšanos: gan projektā, gan arī projekta saistītajos pasākumos!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru