otrdiena, 2016. gada 29. marts

Rīgas Skolēnu domes Līderu foruma apmeklēšana “Tēls bez rāmjiem” 25.02.2016.

Šī gada 25. februārī Latvijas Nacionālajā bibliotēkā notika Rīgas Skolēnu domes pasākums, kur no Rīgas skolām ieradās 3-4 pārstāvji. Mūsu skolas pašpārvaldi  pārstāvēja meitenes no 8. klasēm - Kristiāna, Una, Dana un Dženifera.


Visas dienas garumā mums notika dažādas aktivitātes. Foruma sākumā lektors Kārlis Pots stāstīja mums par tēla veidošanu, kā pareizi to veidot, kas ir jādara, lai, kas sanāktu, un nevis tikai par to runātu. 

Sākumā ir jāmaina sava uztvere, lai mainītu tēlu. Stāstīja, ka publikas priekšā jāparāda sevi bez tēlošanas, ka komunikācijas misija ir skaidrot sevi un rādīt labo, vairojot to ļaužu apziņā. 

Stāstot, dari to vienkārši, bet ar emocijām. Tika pastāstīts, kā veidot mājaslapu, lai cilvēkiem tā patiktu, informācijā viss ir jānorāda patiesi. Vēlāk mēs tikām sadalīti 4 grupās, katrā grupā bija dažādu skolu skolēni. 

Tad mēs kopā ar gidu devāmies ekskursijā pa bibliotēku. Kad bijām pabeiguši bibliotēkas apskati, sekoja praktiskā daļa, kur mums vajadzēja veidot projektu par noteiktu tēmu. 

Projektu bija interesanti veikt, jo vajadzēja sadarboties ar cilvēkiem, ko nepazīsti - tas ir ar citu skolu skolēniem. Vajadzēja grupā vienoties, kas zīmē, kas raksta, kas stāsta un tamlīdzīgi. 

Projekta darbā mums bija jāatbild uz jautājumiem, kas saistīti ar tēla veidošanu un jāizmanto fakti, ko mums stāstīja gidi ekskursijas laikā, apskatot bibliotēku.

Beigās, mēs visi jau bijām paspējuši sadraudzēties, jo kopīgais darbs mūs spēja apvienot. Mēs visi uzzinājām ļoti daudz kā jauna un noderīga turpmākajai dzīve un darbībai. Diena bija aizraujoša, smaidu un interesantu piedzīvojumu pilna. 

Taču pats galvenais ir tas, ka šādos pasākumos iegūsti gan noderīgas lietas, gan padomus, gan  jaunus draugus!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru