otrdiena, 2015. gada 10. marts

Brauciens pie četrkājainajiem!

Hej, hej!
Marts ir klāt! Vai nav dīvaini, ka mācību gads jau teju, teju būs cauri? 
Šajā pavasarī mums padomā daudzi koši un interesanti pasākumi, ar kuriem priecēt mūsu skolasbiedrus. Taču ne tikai mums patīk mazie prieki un ikdienas svētki, tāpēc atcerējāmies padomāt arī par mūsu četrkājainajiem draugiem, kuri pavisam vientuļi mīt patversmē.

Pagājušajā gadā akcijas "Nosargāt brīvību" ietvaros devāmies uz patversmi "Dzīvnieku draugs", kad iepriecinājām tur mītošos mīluļus. Šogad devāmies iepazīt ikdienas dzīvi uz Juglas dzīvnieku patversmi.
Speciāli šim braucienam mūsu skolā tika izsludināta akcija, kuras laikā lūdzām skolas audzēkņiem ziedot sev nevajadzīgās segas un citas patversmei nepieciešamas lietas. Tika savākts arī lērums barības gan suņiem, gan kaķiem.

Pašas ekskursijas laikā mums nedaudz pastāstīja par patversmi un tās iemītniekiem. Uzzinājām, ka Juglas patversme ir lielākā dzīvnieku patversme Baltijā. Šajā patversmē mīt ap četrdesmit suņiem un aptuveni tik pat daudz kaķiem. Tas ir salīdzinoši maz, jo pirms pāris gadiem esot bijis brīdis, kad patversmē esot dzīvojuši vairāk nekā 200(!) dzīvnieki. Dzirdot dažādos stāstus par to, kā dzīvnieciņi nokļuvusi patversmē, mums atgādināja, ka paņemt dzīvnieku no patversmes nemaz nav tik viegli, jo ir jānokārto daudz dažādi dokumenti un, ja par dzīvnieku labi nerūpējas, tad patversmes darbinieki to var atņemt.
Jauniegūtie draugi ^ :)
Ciemošanās noslēgumā mums bija izdevība izvest pastaigā četrus draudzīgus suņus, ar kuriem mēs
devāmies pastaigā pa mežu, kur varējām izskraidīties un labi pavadīt laiku!

Ja arī tu vēlies palīdzēt, apmeklē patversmes mājaslapu uzklikšķinot šeit! :)

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru