sestdiena, 2014. gada 24. maijs

Neformālās izglītības pamatprincipi un metodes

Sākam ar iepazīšanos. Jā. Tas ir labs sākums., jā. :))

Hey, hey, lasītāj! :)) Skola jau ir tik pat kā beigusies, bet, lai mācītos, ne vienmēr vajag skolu. Pietiek arī ar interesantiem cilvēkiem apkārt un erudītiem pasniedzējiem kaut vai te pat, Mežaparkā. :))

Tādēļ visi interesenti varēja 24.maijā doties uz Mežaparku, lai jaukā sestdienas semināriņā apgūtu to, kas tad īsti ir neformālā izglītība. :)
Divu lielisku Lūzumpunkta pārstāvju vadībā diena tika aizvadīta ar spēlēm, uzdevumiem, teoriju un diskusijām, caur kurām darboņi mācījās par neformālo izglītību.
Neformālas mācības tik pat neformālā gaisotnē. ^^
Neformālā izglītība ir, vienkāršāk izsakoties, mācīšanās darot lietas ārpus mācībām. Neformālās izglītības pamatprincipi ir mācīšanās darot, mācīšanās būt kopā ar citiem un mācīšanās mācīties!
Neformāla izglītība nav obligāta, tajā neizsniedz diplomus vai sertifikātus, bet tomēr darba devēji to augstu novērtē. Jūs vaicāsiet - kāpēc? Atbilde ir vienkārša. Neformālā izglītība sniedz pieredzi, prasmes, jaunas zināšanas, iemāca cilvēkam būt elastīgam un atvērtam.

Tā lūk, varbūt tagad arī TU vēlēsies iesaistīties kādā neformālās izglītības organizācijā, jo Tu nevari zaudēt, tikai iegūt.
Drosmi uzdrīkstēties! :))

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru