otrdiena, 2013. gada 26. novembris

Latviešu - Zviedru sadraudzība

Ja bijāt pamanījuši, tad maijā mūsu skolā bija ieradušies skolēni no Zviedrijas pilsētas Eskilstūnas skolas Stalfors. Viņus mēs vadājām pa pilsētu, kultūras objektiem un izklaidējām ar dažādām aktivitātēm. 

Nemanāmi pagāja 6 mēneši, klāt bija novembris, un bija pienākusi mūsu kārta doties pie viņiem un izbaudīt viņu ikdienu, ēdienus un pilsētu. Tādēļ, kamēr citi mācījās un cītīgi gāja uz skolu, mēs kravājām somas un ar lidmašīnu devāmies pie viņiem!

Kā tad mums gāja...

20.11 - trešdiena
Kad bijām iekāpuši lidmašīnā sākās aptuveni stundu garais lidojums līdz Skavstas lidostai, kur mūs sagaidīja autobuss, kas mūs tālāk nogādāja uz skolu. Tur mūs sagaidīja jaukie zviedri, ar kuriem kopā spēlējām dažādas team building spēles, lai labāk viens otru iepazītu un sadraudzētos.

21.11 -ceturtdiena
Jau no paša rīta mums bija ekskursijas uz pilsētām, kas bija netālu no Eskilstūnas un bija pirmā pieredze ar citādo naudu un cilvēkiem, kuri nerunā latviski. Tās pašas dienas vakarā norisinājās arī sadraudzības volejbola mačs, kurā, protams, uzvarēja draudzība. Yeyy, draudzība. :) Kā arī, mums bija tā privilēģija taisīt pašiem savas vakariņas!

22.11 - piektdiena
Arī šajā piektdienā mums bija jāceļas agri, jo šī bija tā diena, kad bija jāpārstāv sava valsts un jāstāsta par Latviju zviedru skolēniem. Kad visi līdzatvestie latviešu gardumi bija nodoti zviedru rīcībā, mēs devāmies pilsētas centra virzienā, kur varējām staigāt pa veikaliem, līdz brīdim, kad devāmies uz restorānu.

23.11 - sestdiena
Bija palikusi priekšpēdēja diena, kad esam Zviedrijā, tāpēc zviedru skolēni mums deva iespēju visu dienu pašiem staigāt pa pilsētu, veikaliem, suvenīru bodītēm u.c. Protams, tas nav viss, jo vakarā mūs gaidīja ikgadējais disko, kur uzstājāmies gan mēs, gan viņi, gan arī speciāli noīrēta zviedru rokgrupa. Pēc tam sekoja kārtīga izdejošanās, kuras rezultātā mēs nostiprinājām savu iegūto iesauku - 'crazy latvians'. :))


24.11 - svētdiena
Šī bija prombraukšanas diena. Gaisā bija jūtama nostaļģijas smarža. Taču, kas jādara - jādara. Tā mēs visi ar sagurušām sejām no sestdienas disko atvadījāmies no viesmīlīgajiem zviedriem un aicinājām viņus pie sevis pavasarī.

Paldies visiem, kas padarīja šo braucienu neaizmirstamu un uz tikšanos, zviedri, pavasarī! :))

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru