trešdiena, 2012. gada 19. decembris

Luga. Ziemassvētku luga.

Ziemssvētku luga ir mūsu skolēnu un pašu SD dalībneku visgaidītākis pasākums, tajā tiek iguldīts milzums pūļu, darba, emociju un, protams, ideju! Grandiozs pasākums, kurā iesaistās gandrīz visi skolas pulciņi.

     Šogad SD sarakstītā un pašu izspēlētā luga stāstīja par trim rūķiem, kas tikai sagadīšanās pēc caur skapi nokļūst pelēkajā un drūmajā Mārnijā, kurā nav Ziemssvētku. Pēc pirmās satapšanās ar pelēkajiem bērniem, kuri rūķiem atņēma bērnu Ziemassvētku vēlmju sarakstu, rūķi ir nobijušies, apmulsuši un vairs nezin, kā tikt mājās. Par laimi viņiem izdodas sastapt Eglīti, kura izskaidro Mārnijas situāciju un apsolās palīdzēt rūķiem. Un rūķi piekrīt palīdzēt Eglītei ieviest Ziemassvētkus arī Mārnijā.
     Lai izkļūtu no skapja rūķiem ir nepieciešama Ziemssvētku fejas atslēga, taču visas fejas, tai skaitā Ziemssvētku, ir sagūstījis ļaunais Vilis, kurš nemaz nav tik ļauns, un ieslodzījis savas pils visaugstākajā tornī. Ejot uz pili, rūķus un Egli sagūsta pelēkie bērni, taču rūķiem izdodas pārvilināt bērnus savā pusē. Tā viņi kopā atbrīvo ieslodzītās fejas, taču, ak vai! Atslēga uz mājām vairs nav pie Ziemssvētku fejas, bet gan pie Viļa! 
     Visbeidzot mūsu varoņi nokļūst Viļa mītnē, agūst bērnu Ziemssvētku vēlmju sarakstu, satop Ziemssvētku vecīti un padara Vili atkal labu, uzdāvinot tam viņa ilgi kāroto Bobo.
Skaisti, vai ne?
     Pēc visu lugas darboņu kopīgās dziesmas ir pienācis arī brīdis, kad tiek apbalvoti pirmā semestra visčaklākie skolēni. Lielisks mācību gada noslēgums!
Visi lugas dalībnieki vienojas kopīgā dziesmā. :))
Vairāk attēlu: http://www.r25vsk.edu.lv/index.php/fotovideo/category/66-2012-12-18-ziemassvetku-luga

Vilis saņem savu ilgi kāroto Bobo.
Rūķi iet caur baiso mežu.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru